Посівні площі під сою в Бразилії в сезоні 2024/25 збільшаться лише незначно

Джерело:  Oilworld
соя

Площі, на яких вирощують сою в Бразилії, зростатимуть повільнішими темпами в сезоні 2024/25, ніж у попередні роки, оскільки майбутні ціни на олійні культури близькі до чотирирічного мінімуму, заявив у понеділок Маурісіо Буффон, президент фермерської групи Aprosoja Brasil.

Бразилія є найбільшим у світі виробником та експортером соєвих бобів, а найбільшим ринком збуту є Китай.

“Ми вважаємо, що райони, де вирощуватиметься соя, повинні мати один із найнижчих темпів зростання”, – заявив він журналістам у кулуарах щорічної конференції, організованої бразильською агропромисловою асоціацією Abag.

Ф’ючерси на сою наближаються до найнижчого рівня з жовтня 2020 року на тлі очікувань сприятливішої погоди для врожаю в США та побоювань щодо можливого уповільнення економіки.

За даними державного агентства із сільського господарства Conab, площі, на яких вирощують сою, у Бразилії зросли на 4,5% до 46 мільйонів гектарів у 2023/24 році порівняно з попереднім сезоном та на 6% у 2022/23 році.

“Я не знаю, чи досягне він (зростання в 2024/25 році) 1%”, – сказав Буффон, додавши, що смертоносні повені в самому південному штаті країни Ріу-Гранді-ду-Сул також стали обмежуючим фактором.

Раніше цього року повені спустошили райони, придатні для вирощування сої, і залишили багатьох фермерів у тяжкому фінансовому становищі.

Оцінка відповідає прогнозам, опублікованим приватними аналітиками: Consultancies StoneX та Datagro прогнозують зростання на 0,79% та 1,5% відповідно. Це буде 18 зростання поспіль, заявили в Datagro.

За оцінками McKinsey & Company, до 2030 року для виробництва продовольства в усьому світі потрібно від 70 до 80 мільйонів гектарів.

“Ми є країною з великим потенціалом у цьому плані”, – заявив на тому ж заході Нельсон Феррейра, старший партнер і глобальний лідер сільськогосподарського напряму консалтингової компанії.

Феррейра заявив, що для більш стійкого виробництва продуктів харчування без вирубування лісів необхідно «прискорити» відновлення територій, що деградували.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!