Посівна пшениці в Аргентині почалася з двотижневою затримкою

Джерело:  Oleoscope
сев

За даними моніторингу Зернової біржі Буенос-Айреса, посівна кампанія пшениці в Аргентині розпочалася із запізненням приблизно на два тижні, і станом на 30 травня зернової в країні було засіяно 601,4 тис. га, що становить 9,7% площ від запланованого. тоді як за останні 5 років середній показник на вказану дату сягав 20,2%.

Разом з тим, поточні темпи посівної можна порівняти з торішнім показником, коли в Аргентині фіксувалася сильна посуха, і значно вищими — до кінця травня 2023 р. було засіяно 6,3% площ від плану.

Крім того, наголошується, що сприятливі прогнози погоди для вирощування зернової та очікуване покращення її врожайності стимулюють місцевих аграріїв збільшувати посівні площі під пшеницею приблизно на 5,1% за рік — з торішніх 5,9 млн га до 6,2 млн га, що плануються.

Також в Аргентині триває збирання кукурудзи, яке вже обмолочено на 2,26 млн га, що становить 30,1% від плану. Наразі зібрано 18,19 млн тонн зернової за середньої врожайності 8,05 т/га. Стан посівів кукурудзи дещо покращився — частка тих, які перебувають у поганому та дуже поганому стані, за тиждень скоротилася з 49% до 47%, тоді як у задовільному – збільшилася з 40% до 42%. У хорошому і відмінному, як і раніше, знаходиться 11% аргентинської кукурудзи (торік зазначені показники становили 54%, 42% і 4% відповідно).

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!