Посівна площа зернових у Німеччині вперше склала менше 6 млн га

Джерело:  АгроXXI
пшениця

Німецький урожай пшениці цього року буде таким самим, як і в надмірно посушливому 2018 році, оцінюють аналітики. Загалом виробництво м’якої пшениці у Європейському Союзі цього року очікується на чотирирічному мінімумі.

Про це пише німецький аналітик зернового ринку д-р Олаф Зінке у статті, опублікованій на порталі Аgrarheute: «Німецька асоціація Райффайзен (DRV) підтверджує свої попередні прогнози врожаю пшениці, ріпаку та озимого ячменю. Це означає, що німецькі фермери зберуть стільки ж пшениці, скільки й у надзвичайно посушливий 2018 рік.

За останні кілька днів у багатьох регіонах Німеччини пройшли сильні дощі, деякі з яких призвели до повеней. Особливо постраждали Саар, а також деякі регіони Рейнланд-Пфальц та Баден-Вюртемберг. Опади завдали регіональної шкоди орним культурам, які, однак, не повинні бути значними, якщо розглядати їх у масштабах усієї країни. Водночас у деяких районах на півночі та сході води вже знову стає недостатньо. М’які температури та постійний вітер призвели до висихання ґрунту», – говорить Гвідо Зідлер, експерт з ринку зерна Німецької асоціації Райффайзен (DRV).

Як і DRV, Федеральне статистичне управління Німеччини припускає, що загальна площа посівів зернових цього року становитиме 5,9 мільйона гектарів. Це означає, що площа вперше впала нижче за відмітку в шість мільйонів гектарів. Причинами є втрата площі через будівництво або заходи щодо захисту клімату, а також будівництво фотоелектричних систем.

Статистики також переважно підтверджують оцінки DRV по весняним посівним площам. Тільки коли справа стосується кукурудзи на зерно, Федеральне відомство передбачає значно більшу площу посівів, ніж асоціація.

«Ми засновуємо нашу поточну оцінку врожаю на офіційних даних про площу і, як і раніше, очікуємо, що врожай зернових становитиме 41,8 мільйона тонн, а врожай ріпаку — 3,9 мільйона тонн», – сказав Гвідо Зідлер.

Щодо пшениці, асоціація очікує врожай у 20,3 млн тонн – після 21,5 млн тонн у попередньому році – це найгірший результат з часу надзвичайно посушливого 2018 року. По озимому ячменю виробництво оцінюється трохи менше 9,3 мільйона тонн після 9,6 мільйона тонн у 2023 році.

Європейська аналітична фірма Strategie Grains минулого тижня знизила прогноз урожаю м’якої пшениці в Європейському Союзі цього року, тим самим підтвердивши очікування чотирирічного мінімуму виробництва.

Тепер консалтингова компанія очікує, що виробництво м’якої пшениці в ЄС у 2024/25 році становитиме 121,8 млн тонн, що на 1,7 млн ​​тонн менше, ніж прогнозувалося у травні.

Останній прогноз на 3,6% нижче торішнього виробництва буде найнижчим з 2020/21 року, коли на врожай також вплинули зливи протягом вегетаційного періоду. У своєму щомісячному звіті щодо зерна компанія Strategie Grains повідомила, що найбільший спад виробництва у річному обчисленні відбудеться у Франції, за нею йдуть Німеччина, Польща та Угорщина. У Франції, найбільшому виробнику зерна в ЄС, зливи зменшили посів м’якої пшениці більш ніж на 7%, а в Німеччині – на 8,3%.

Strategy Grains також знизила свій прогноз урожаю ячменю в ЄС цього року до 52,2 млн тонн з 53,0 млн тонн минулого місяця, хоча це все одно буде на 10% вище торішнього врожаю ячменю, який становив 47,5 млн тонн в результаті посухи.Збирання пшениці озимого ячменю почалося цього місяця в південній Європі та на Чорному морі, але перспективи врожайності поки що неоднозначні, повідомляє Strategy Grains».

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!