Посівна площа під озимим ріпаком у Німеччині скоротиться на 4-7%

Джерело:  Oilworld
рапс

Очікується, що посівні площі озимого ріпаку в Німеччині під урожай 2024 скоротяться на 4-7%, до 1,09-1,13 млн га, підрахувала німецька асоціація виробників олійних культур UFOP.

Несприятлива погода перешкоджала сівбі: дощове літо завадило ранньому старту, за яким була зміна на дуже суху осінню погоду, йдеться в повідомленні.

Падіння цін на ріпак минулого року зробило олійну культуру менш привабливою для фермерів.

Опитування UFOP традиційно є першим докладним повідомленням про майбутні посіви ріпаку в Німеччині. Країна конкурує з Францією за звання найбільшого в Європі виробника ріпаку, який використовується для виробництва харчових олій, кормів для тварин та біодизельного палива.

За даними UFOP, нині посіви ріпаку в Німеччині в цілому перебувають у стані “від гарного до дуже гарного”, що дозволяє посівам краще підготуватися до зими.

Сильні дощі у жовтні-листопаді, хоч і небажані для посіву озимих зернових, були позитивними для ріпаку та допомогли поповнити запаси води після посушливої осені.

За даними асоціації, падіння цін на ріпак на паризькій біржі Euronext COMc1 у 2023 році, яке стримало посіви ріпаку в Німеччині, частково було спричинене великим імпортом імовірно відпрацьованих харчових олій з Китаю для виробництва біодизельного палива.

Комісія Європейського союзу заявила в серпні, що розпочала розслідування того, чи обходило біодизельне паливо з Індонезії імпортне мито ЄС, вирушаючи через Китай та Велику Британію.

За оцінками UFOP, у першій половині 2023 року ЄС імпортував із Китаю близько півмільйона тонн біодизельного палива, яке, за його словами, було імпортовано у вигляді відпрацьованих олій. Це скоротило використання ріпакової олії у Європі для виробництва біопалива, скоротивши попит на ріпак.

Прогноз попиту на 2024 рік є більш позитивним, оскільки ЄС відмовляється від пальмової олії для виробництва біопалива, щоб запобігти вирубці тропічних лісів в Азії під пальмові плантації.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!