Посівна кукурудзи в Аргентині просувається найповільнішими темпами за останні шість років через тривалу посуху

Джерело:  УкрАгроКонсалт
кукуруза
UkrAgroConsult

Посів кукурудзи в Аргентині просувається найповільнішими темпами за останні шість років через тривалу посуху, повідомила біржа зерна Росаріо (BCR), що призведе до скорочення кількості ранньопосіяної кукурудзи, яка зазвичай має вищу врожайність, повідомляє УкрАгроКонсалт з посиланням на Hellenicshippingnews.

Аргентина є третім у світі експортером кукурудзи, але вона бореться з великим періодом посушливої ​​погоди, яка сильно вдарила по фермерам, які вирощують зернові в південноамериканській країні, яка також є великим виробником сої та пшениці.

Біржа Росаріо заявила, що очікує, що рання посадка кукурудзи становитиме лише 10% від загального циклу 2022/23 в основних областях виробництва. Це буде найнижчий рівень за десятиліття. Очікується, що фермери засіють 8 млн га (19,8 млн акрів) зернових.

«Кампанія 2022/23 матиме лише 10% площі ранньої кукурудзи в основній зоні виробництва, залишивши решту під пізню кукурудзу», — йдеться у звіті BCR.

Наразі біржа прогнозує виробництво кукурудзи на 2022/23 рр. на рівні 56 мільйонів тонн, порівняно з 51 мільйоном тонн, що постраждали від посухи роком раніше, хоча кількість цього сезону, ймовірно, буде переглянута в бік зменшення через нинішню суху погоду.

Пізня кукурудза, яку починають сіяти в кінці року, має нижчу врожайність, ніж рослини, висаджені на початку кампанії, яка починається у вересні.

Аргентинські фермери наразі засіяли 1,6 мільйона гектарів кукурудзою, що менше, ніж 2,8 мільйона тонн, посіяних за той самий період рік тому, повідомляє біржа.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!