Попит на сою з боку Китаю залишиться активним у IV кварталі

Джерело:  OleoScope
Китай

Китай може імпортувати рекордну кількість соєвих бобів у поточному календарному році, попит на олійну культуру з боку Піднебесної в IV кварталі, як очікується, залишатиметься високим.

За попередніми оцінками, Бразилія поставить у КНР рекордну кількість сої в ц.р., а попит на американські боби буде дещо стриманий.

«Традиційно основні обсяги нового врожаю сої у США з’являються на світовому ринку з вересня, коли бразильський експортний сезон завершується. Але цього року закупівля Китаєм американської сої значно нижча за традиційний рівень», – говориться в повідомленні.

Трейдери зазначають, що ціновий розрив між Бразильською та Американською соєю зменшився, оскільки зараз тривають активні жнива в США. При цьому переробники все ще воліють бразильську олійну культуру через її кращу якість.

Поки що ж у період із січня до вересня ц.р. до КНР надійшло 77,8 млн. тонн сої (+14,4% за рік). За даними одного з шанхайських трейдерів, у жовтні імпорт може становити 6,5 млн тонн, у листопаді – 10 млн тонн, у грудні – 9,5 млн тонн. Таким чином, загальний обсяг закупівель Китаєм у 2023 р. становитиме рекордні 104-105 млн тонн, що на 15% вище за результат минулого року (91,1 млн тонн).

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!