Попит на пальмову олію зріс через стрибок цін на інші олії

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Попит на пальмову олію зростає зі збільшенням знижки на неї порівняно з соєвою олією та соняшниковою олією, що зумовлено нещодавнім підвищенням цін на конкуруючі олії через проблеми з виробництвом у США та перебоїв з постачаннями з Чорноморського регіону, повідомили представники галузі.

Очікується, що цей сплеск попиту допоможе Індонезії та Малайзії скоротити свої запаси пальмової олії, одночасно зміцнюючи ф’ючерси на малазійську пальмову олію.

“Агресивне ціноутворення допомагає пальмовій олії, оскільки покупці перемикаються на пальмову олію замість інших олій під час постачання протягом майже місяця”, – сказав Санджів Астана, головний виконавчий директор Patanjali Foods Ltd (PAFO.NS), найбільшого покупця пальмової олії в Індії.

Індія, найбільший у світі покупець харчових олій, імпортувала у липні 1,09 мільйона метричних тонн пальмової олії, що майже на 60% більше, ніж у червні, і є найвищим показником за сім місяців.

За словами Астани, імпорт Індії також залишиться стабільним протягом серпня та вересня.

Сира пальмова олія пропонується за ціною 910 доларів за тонну, включаючи вартість, страховку та фрахт (CIF) до Індії для вересневих поставок, порівняно з 1050 і 1010 доларами за сиру соєву олію та сиру соняшникову олію відповідно, повідомили дилери.

Ціни на соєву олію підскочили за останній місяць через проблеми з виробництвом у Сполучених Штатах і зниження поставок з Аргентини, найбільшого експортера, у той час як соняшникова олія подорожчала після того, як Росія вийшла з угоди щодо зерна Чорного моря, повідомив Нью-Йорк. -Делі дилер глобального торгового дому.

На Чорноморський регіон припадає 60% світового виробництва соняшникової олії та 76% експорту.

“Ціни на пальмову олію не зросли; натомість вони знизилися через зростання запасів у країнах-виробниках і стали ще дешевшими для покупців”, – сказав дилер.

Чутливі до цін азіатські покупці традиційно покладаються на пальмову олію через низьку вартість та швидкі терміни доставки.

Поряд з Індією, Китай, Бангладеш та Пакистан також збільшили закупівлю пальмової олії для поставок у серпні та вересні, повідомив трейдер із Мумбаї.

Липневий імпорт рослинної олії до Китаю, яка в основному складається з пальмової олії, підскочив на 48% порівняно з минулим роком і склав 778 тисяч тонн.

Знижка на пальмову олію порівняно з конкуруючими оліями, ймовірно, поступово знижуватиметься, оскільки зростаючий експорт призведе до скорочення запасів як у Малайзії, так і в Індонезії, сказав трейдер.

За даними Малайзійської ради з пальмової олії, експорт пальмової олії з Малайзії в липні зріс на 15,55% до 1,35 млн тонн. За перші десять днів серпня експорт малазійських продуктів із пальмової олії зріс на 17,5% до 383 795 тонн, повідомила у четвер AmSpec Agri Malaysia.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!