Попит на китайську сою підвищує перспективи ріпаку

микс

За даними Rabobank, заходи уряду Китаю, спрямовані на зменшення залежності країни від імпорту соєвого шроту, можуть сприяти розвитку експорту австралійського ріпаку, повідомляє Graincentral.com.

Аналітика Rabobank Australia Денніс Вознесенський каже, що Китай може шукати більше ріпаку з Австралії.

Китай є найбільшим у світі імпортером сої, на яку припадає понад 60% світової торгівлі, причому імпорт сої в основному обумовлений дробленням для виробництва кормів для худоби.

Банк очікує, що споживання кормів для худоби в Китаї зросте з 450 млн тонн у 2021 році до 486 млн тонн у 2025 році та 523 млн тонн у 2030 році завдяки постійному зростанню виробництва тваринного білка.

Сільськогосподарський аналітик Rabobank Australia  заявив, що уряд Китаю розпочинає кампанію зі скорочення споживання сої, спрямовану на зниження залежності від імпорту сої для забезпечення продовольчої безпеки.

Пан Вознесенський сказав, що уряд Китаю сподівається зменшити частку включення соєвого борошна в корми з 15,3% у 2021 році до 12% до 2030 року.

Для подальшого зміцнення продовольчої безпеки уряд Китаю поставив перед собою мету збільшити внутрішнє виробництво сої до 23 млн тонн до 2025 року порівняно з 19,5 млн тонн у 2022 році за рахунок збільшення площ посіву сої.

«Додаткові 3,5 млн тонн сої, вирощеної всередині країни, будуть корисними, але навряд чи заповнять прогалину в скороченні споживання соєвого шроту з майже 70 млн тонн до низької позначки в 60 млн тонн».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!