Попит Китаю на бразильську кукурудзу занепокоює м’ясопереробників Бразилії

кукурудза

Згідно з заявою м’ясопереробників Санта-Катарини, які лобіюють Sindicarne (Союз промисловості м’яса та продуктів переробки в штаті Санта-Катарина), очікування великого експорту бразильської кукурудзи до Китаю в 2023 році викликає занепокоєння у великих виробничих бразильських м’ясних компаній, повідомляє Nasdaq.com.

Група заявила, що конкуренція з боку китайських покупців вже скорочує місцеві поставки та робить кукурудзу, яка використовується для годівлі птиці та свинини, товаром із «завищеною ціною».

«Навіть якщо сектор більш готовий до переговорів і більш уважний до своїх акцій і закупівель, на міжнародному ринку завжди є конкуренція. Ознаки 2023 року тривожні».

Експорт бразильської кукурудзи до Китаю було дозволено наприкінці минулого року після того, як обидві країни оновили торгові протоколи. Відтоді кілька суден були заброньовані такими компаніями, як Cofco CNCOF.UL.

У південному бразильському порту Паранагуа, наприклад, експорт кукурудзи до 29 січня підскочив майже до 570 тис. тонн через Китай. Це відповідає збільшенню обсягів на 161 % у порівнянні з усім січнем 2022 року, повідомили в адміністрації порту.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!