Понад 450 тисяч гектарів озимих культур планують засіяти на Вінниччині

Джерело:  Суспільне
посівна

Посівна кампанія озимих пшениці, ріпаку, ячменю й вівса стартувала у вересні. Низький рівень опадів — основна причина затримки сівби, каже Олег Сідоров. Ґрунт сухий, тому аграрії області не поспішають із посівною, очікуючи сприятливої погоди.

Опадів в розрізі області випало лише 61% від потреби. Це в районі 180 міліметрів. Цього недостатньо, але ситуація така. Певні регіони області настільки стурбовані засухою, що не можуть до кінця завершити посівну кампанію. Південні регіони області — засуха найбільша”, — розповів Олег Сідоров.

За його словами, цифра у 450 тисяч гектарів, які планують засіяти на Вінниччині озиминою, неостаточна, бо посівна кампанія озимих культур іще триває.

У поточному році аграрії Вінницької області планують під врожаї 2024-го року висіяти близько 450 тисяч гектарів під озимі зернові. Це пшениця озима, ячмінь озимий, овес і озимий ріпак. Площі під ріпаком були засіяні ще у вересні, зараз господарства, які їх висівали, проводять догляд, підживлення. Ріпаку висіяли близько 90 тисяч гектарів”, — сказав Сідоров.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!