Поляки ще шукатимуть привід відновити акції протесту на кордоні з Україною — думка

Джерело:  AgroPortal.ua
Польща

Кейс із польськими фермерами все ще не завершений попри розблокування пунктів пропуску.

Таку думку в коментарі «Українському радіо» висловив генеральний директор Української аграрної конфедерації Павло Коваль, повідомляє пресслужба УАК.

«Тому що поляки будуть намагатися всілякими способами знайти можливість, знайти привід знову відновити якісь свої акції протесту», — вважає він.

Експерт нагадав, що деякі польські протестувальники нещодавно оголосили голодування на знак спротиву імпорту української аграрної продукції до Польщі, а також посиленню зеленого курсу.

«Тому очевидно, що для поляків це питання одне із тих гарячих, які вони будуть ще намагатися активізувати», — додає Павло Коваль.

Він висловив здивування, що Міністерство аграрної політики та продовольства не надало офіційної реакції стосовно заявив заступника аграрного міністра Польщі Міхала Колодзейчака щодо зупинки переговорів з Україною про експорт агропродукції.

Павло Коваль припустив, що до складу переговорної групи може увійти хтось із заступників міністра агрополітики або ж узагалі представники з Офісу віцепрем’єра з євроінтеграції чи Міністерства економіки.

Генеральний директор УАК зазначив, що ухвалення Радою ЄС рішення про продовження призупинення імпортних мит і квот на український експорт до Європейського Союзу ще на рік є куди більш важливою подією, ніж одноосібні заяви представника Польщі.

«Щодо країн, в яких можуть бути ускладнення, ми на сьогоднішній день навчилися справлятися з логістичною задачею і без використання транзитних можливостей тієї ж самої Польщі», — додав керівник УАК.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!