Польща та Словаччина хочуть продовження заборони на імпорт українського зерна навіть після закінчення зернової угоди

Джерело:  Agravery.com
стоп

Польща та Словаччина будуть наполягати на продовженні дії заборони на імпорт зерна з України до п’яти країн ЄС до кінця поточного року, незважаючи на закінчення дії зернової угоди.

«Я не бачу істотних аргументів для того, щоб чинна заборона закінчилася в середині вересня. Я сподіваюся, що ембарго не закінчиться, що ми зможемо добитися його продовження в нашій коаліції з п’яти країн ЄС», – заявив 18 липня міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус в інтерв’ю польському радіо.

В свою чергу, міністр сільського господарства Словаччини Йозеф Біреш повідомив про заплановану на 19 липня зустріч у Варшаві представників п’яти східних країн ЄС для того, щоб «підготувати заяву для Європейської комісії, щоб розглянути нашу конкретну ситуацію» та поширити діючу заборону на інші товари.

«Я сподіваюся, що 15 вересня ембарго не закінчиться, і що ми зможемо добитися його продовження в нашій коаліції з п’яти країн ЄС. Ми всіляко підтримуємо Україну, але за умови, що імпорт продовольства не може спотворювати наш внутрішній ринок», – підкреслив міністр.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!