Польща розширить ембарго на українську продукцію, якщо Київ продовжуватиме загострювати зерновий конфлікт, – Моравецький

Джерело:  Цензор.НЕТ
Польща

Для Польщі інтерес її фермерів буде найважливішим. Ембарго зберігатиметься, поки не буде розроблено необхідних механізмів. Про це заявив прем’єр Польщі Матеуш Моравецький.

За його словами, Польща готова надалі допомагати Україні, але не ціною “дестабілізації польського ринку”.

Моравецький додав, що ембарго зберігатиметься доти, доки не буде розроблено “механізмів співпраці”.

“Попереджаю владу України: якщо вони загострять конфлікт, ми додамо ще більше продуктів до заборони на експорт на територію Польщі”, – сказав глава польського уряду.

Моравецький також додав, що Польща вірить у перемогу України, допомагає, але інтерес польського фермера, польського села, поляків буде найважливішим для уряду країни.

“Так буде незалежно від того, що говорить будь-хто у світі, тому що ми не кланяємося тим, хто зі Сходу чи Заходу, ми діємо тільки в інтересах поляків”, – підсумував польський прем’єр-міністр.

15 вересня Єврокомісія оголосила про припинення дії обмежувальних заходів щодо експорту українського зерна та інших продовольчих товарів до ЄС. Пізніше про введення власних заборон заявила влада Польщі, Угорщини та Словаччини. Польща внесла до списку заборонених, окрім пшениці, ріпаку, соняшнику та кукурудзи, крупи та борошно. Угорщина розширила заборону до 24 товарних позицій.

Україна подала позов до Світової організації торгівлі, в якому звинуватила ці країни в дискримінаційному ставленні до української агропродукції. 

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!