Польща не скасує ембарго на українське зерно, поки не буде спільного рішення, яке враховуватиме інтереси польських аграріїв, – Телус

Джерело:  Цензор.НЕТ
стоп

У Польщі очікують на розробку безпечного та ефективного рішення щодо українського зерна. Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус.

Він підтвердив, що наступного тижня мають відбутися переговори з його українським колегою Миколою Сольським. Телус зазначив, що у телефонній розмові з українським міністром, що відбулася напередодні, він закликав провести переговори у добрій атмосфері, зокрема завдяки відкликанню Україною скарги проти Польщі у СОТ.

Водночас міністр запевнив, що Польща не скасує ембарго на українські продукти, поки не буде знайдено спільне рішення, яке враховуватиме й інтереси польських аграріїв.

“Ми не скасуємо наше ембарго, якщо не виробимо безпечного та ефективного рішення, щоб були гарантовані інтереси польського фермера, а українське зерно не потрапляло до Польщі”,- додав Телус.

Він назвав позитивним те, що Україна “почала говорити з Польщею напряму, а не через Єврокомісію”. Міністр також запевнив, що Польща хоче допомогти з транзитом українського збіжжя через свою територію. 

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!