Польща хоче стати на шлях відмови від ГМО у кормах

Джерело:  Feedlot
ГМО

Депутати консервативної політичної партії Польщі Право та справедливість (PiS) представили проект поправки до закону про корми, важливий для виробників кормів. Вони хочуть змусити комбікормову промисловість збільшити частку негенетично модифікованого білка у виробництві кормів.

Виробники, які досі використовували імпортний соєвий шрот як основне джерело білка в кормах, будуть зобов’язані поступово збільшувати частку негенетично модифікованої білкової сировини відповідно до орієнтовної мети, викладеної в запропонованій поправці до Закону про корми.

Як припускають депутати від PiS, це принесе користь, яка полягає у стимулюванні ринку білкової сировини за рахунок підвищення зацікавленості галузі в організації закупівель білкових компонентів у розкиданих країн ферм з метою забезпечення безперервності виробництва.

Орієнтовною метою цієї ініціативи є мінімалізація частки генетично модифікованої рослинної високобілкової сировини, яка використовується виробниками для виробництва кормів, що продаються у Польщі.

Як наголошується в пояснювальній записці до акту, пошук та підвищений інтерес кормових суб’єктів до закупівлі сировини для виробництва кормів на внутрішньому ринку призведе до збільшення посівних площ високобілкових культур у країні, а також підвищить незалежність виробників кормів від коливань кон’юнктури світового ринку. Таким чином, Польща поступово відмовиться від використання як основне джерело білка комбікормів, що містять генетично модифіковані компоненти.

– Запропоновані законодавчі зміни значно підвищать інтерес кормової промисловості до вітчизняної високобілкової сировини, завдяки чому польські підприємці зможуть вийти на міжнародну арену як виробники, які відповідають потребам споживачів, які віддають перевагу продуктам тваринного походження, виробленим з використання кормів без ГМО – наголошується в записці пояснення депутатів.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!