Польща експортуватиме курятину до США

Повідомляється, що Польща готова вийти на американській ринок із курятиною. Служба безпеки харчових продуктів США переглянула польські закони, правила та систему інспекцій щодо птахівництва. Результатом перевірки стало визнання, що вони еквівалентні законодавству Америки.

Тепер продукти з птиці, забитої та обробленої в сертифікованих польських підприємствах, придатні для експорту в Сполучені Штати. Проте вся продукція буде повторно перевірятися в пунктах в’їзду відповідними інспекторами.

Польща також має виконувати інші вимоги від Служби інспекції охорони здоров’я тварин і рослин (APHIS), щодо контролю поширення певних хвороб тварин.

Цього року Польща постраждала від серйозного спалаху пташиного грипу. Проте для польських виробників було введено нову ініціативу для контролю хвороби.

Інше питання – це поширення сальмонели. Цей нюанс залишається хвилюючим для імпортерів польських продуктів. Нагадаємо, що цього року на порталі Європейської системи швидкого оповіщення про харчові продукти та корми (RASFF) було опубліковано 200 повідомлень щодо сальмонели у птиці з Польщі. Однак більшість із них були повідомлені Польщею в рамках офіційного контролю.

За попередніми оцінками, максимальний експорт польської птиці до США становить 19 400 – 31 600 тонн. Наразі 24 птахофабрики мають намір експортувати птицю на ринок США.

 

Мeatnews.com.ua

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!