Політика субсидування агросфери у ЄС зруйнується з появою України – думка

Джерело:  AgroPortal.ua
евро

Україна зараз обговорюється не тільки в контексті проблем і війни, але і в перспективах стати частиною європейської родини.

Про це розповів партнер проєктів «Інфагро» Максим Фастєєв за результатами міжнародного форуму молочних кооперативів у Польщі.

«Європейська, польська та українська сторони в різних форматах, проте кожна бачить для себе вигоди та інтерес інтеграції», — зазначив він.

І уточнив, які тези звучать від представників бізнесу та професійних об’єднань України, Польщі та Євросоюзу:

  • Брюссель зацікавлений в інструментах боротьби з продовольчою інфляцією та зростанні українського споживчого ринку.
  •  Польща, як і Брюссель, зацікавлена в українському споживчому ринку та, як і Україна, зацікавлена у вільній торгівлі молочними товарами.
  •  Україна зацікавлена в інвестиціях, вільній торгівлі з ЄС і тій експертизі та успішному досвіді, яким володіє ЄС і особливо Польща, для швидкого розвитку та модернізації молочної галузі.

«Головне тут для України — вимагати дотримання паритету інтересів (знову можна згадати досвід Польщі, яка припустилася негативних поступок в агарній сфері під час вступу до ЄС), але вже зараз є розуміння, що поточна політика субсидування аграрної сфери зруйнується з появою України в співтоваристві — реформи в цьому напрямі також ляжуть на плечі чиновників з нової каденції Єврокомісії», — вважає фахівець.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!