Поліпшення умов підвищує виробництво пшениці в Канаді

Джерело:  IDK
Канада

Очікується, що значне покращення умов вирощування пшениці в основних регіонах вирощування пшениці в канадських преріях призведе до збільшення виробництва пшениці в країні на 11% у 2024-2025 роках, згідно зі звітом Служби закордонного сільського господарства (ФАС) Міністерства сільського господарства США.

Виробництво оцінюється в 35,5 млн. тонн порівняно з 31,9 млн. тонн у 2023-2024 роках.

ФАС повідомила, що через поліпшення вологості умови вирощування в Саскачевані та Альберті кращі за середні історичні показники. Відсоток площ ярої пшениці, які, як повідомляється, перебувають у хорошому чи відмінному стані, збільшився на 39 процентних пунктів у Саскачевані та на 32 процентні пункти в Альберті порівняно з попереднім маркетинговим роком.

Дурум, класифікований як у хорошому чи відмінному стані, збільшився на 61 відсотковий пункт у Саскачеване і 45 відсоткових пунктів в Альберті як частка загальної кількості дуруму.

Очікується, що загальний експорт пшениці досягне 24 мільйонів тонн у 2023-24 роках, що складе 68% від внутрішніх поставок, що на один процентний пункт вище за рекордний максимум у 2022-23 роках.

“За прогнозами, Канада стане третім за величиною експортером пшениці у світі в 2023-24 роках після Росії та Європейського союзу, згідно з міжнародними даними Міністерства сільського господарства США”, – заявила ФАС.

Прогнозується, що експорт збільшиться до 25,7 мільйонів тонн у 2024-25 роках на основі очікування збільшення виробництва пшениці та припущення, що експорт у відсотках від внутрішніх постачань залишиться високим.

“Ризик погіршення цього прогнозу експорту полягає в тому, що попит з боку Китаю знизиться з високих обсягів імпорту, досягнутих у 2022-23 та 2023-24 роках, через конкурентоспроможні ціни з боку інших постачальників”, – заявила ФАС.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!