Погрожують закрити “зернову угоду”: Росія звинуватила Україну в атаці на Севастополь

Джерело:  Фокус

Росіяни з’ясували, що безекіпажні катери запустили із порту Одеси, призначеного для “зернової угоди”. Після нічних вибухів окупанти зайнялися посиленням оборони Криму.

Росія звинуватила Україну в атаці за пунктами базування Чорноморського флоту в Севастополі та пригрозила непродовженням “зернової угоди”. Про це повідомило 24 квітня Міністерство оборони Росії у Telegram.

Росіяни проаналізували маршрут руху безекіпажних катерів та з’ясували, що їх запустили з порту Одеси, призначеного для “зернової угоди”.

“Їх розгортання було здійснено в районі гуманітарного коридору, який також залучений для вивезення сільськогосподарської продукції з портів України”, — уточнило Міноборони РФ.

Окупанти назвали атаки в Севастополі “терористичними акціями київського режиму” та заявили про загрозу продовження “зернової угоди” після 18 травня цього року.

У міністерстві згадали схожий інцидент у жовтні 2022 року, тоді була атака безекіпажними катерами проти кораблів Чорноморського флоту та “громадянських суден, які забезпечують безпеку “зернового коридору”.

“Росія призупинила реалізацію угоди щодо вивезення сільськогосподарської продукції з українських портів. Тільки завдяки гарантіям Туреччини та письмовим зобов’язанням України щодо невикористання гуманітарного коридору та українських портів для ведення бойових дій проти РФ цю угоду було відновлено”, — зробили висновок в оборонному відомстві.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!