Поголів’я великої рогатої худоби в Австралії досягне максимального розміру у 2023 році.

Джерело:  Meatinfo

Австралійська м’ясна промисловість та поголів’я великої рогатої худоби мають гарні можливості для отримання вигоди від зміни динаміки глобальної пропозиції у 2023 році. Цей рік стане роком переходу та зрілості для поголів’я великої рогатої худоби Австралії з будь-яким збільшенням чисельності, яке тепер виходить за рамки статусу відновлення, з усіма ключовими виробничими показниками. Згідно з останнім оновленням прогнозів індустрії великої рогатої худоби від Meat & Livestock Australia (MLA), цього року прогноз покращиться.

Опади, що продовжуються, і сприятливі сезонні умови, що спостерігалися минулого року, забезпечать надійне надходження як молодняку, так і великої рогатої худоби забійної маси протягом наступних двох років, незалежно від сезонних результатів.

Південна Австралія продовжуватиме стимулювати зростання поголів’я великої рогатої худоби, особливо в Новому Південному Уельсі, при цьому також очікується покращення пропозиції із південної частини Західної Австралії, Південної Австралії та Вікторії.

На півночі 2022 року спостерігалися сприятливі сезонні умови для більшої частини Квінсленду, що призвело до початку відновлення стада в штаті та збільшення чисельності самок. Очікується, що цього року відновлення Північної Австралії пришвидшиться.

Загалом поголів’я великої рогатої худоби у 2023 році зросте до найвищого рівня з 2014 року, досягнувши 28,8 млн. голів, що на 1,1 млн. або 4,5% більше, ніж минулого року. За словами старшого аналітика MLA за ринковою інформацією Ріплі Аткінсон, це зростання обумовлене кількома ключовими факторами.

«Рекордне утримання самок протягом 15 місяців поспіль у поєднанні з показниками маркування вище за середнє призвело до збільшення кількості телят. Це є гарною ознакою для суттєвого збільшення пропозиції як молодняку, так і забійної ваги у 2023 році», – сказав Аткінсон.

«Обидва ці показники припускають, що за рік відбулося найбільше збереження поголів’я за всю історію спостережень. Це є основою позитивного зростання кількості, прогнозованого наступні три роки».

Очікується, що до 2025 року поголів’я в країні досягне найвищого рівня з 1970-х років і становитиме 29,6 млн голів, після чого почнеться неухильне зниження. Це зростання зумовлено сильними репродуктивними характеристиками самок, генетичними поліпшеннями у всьому стаді і раціональним управлінням фермами.

Ціни і собівартість продукції, що вводяться, будуть основними факторами, що впливають на здатність сектора залишатися продуктивним і ефективним.

Крім того, наявність кваліфікованих та некваліфікованих робітників для управління зрослим поголів’ям великої рогатої худоби у 2023 році стане основною проблемою, що впливає на виробництво червоного м’яса. Здатність переробного сектора переробляти худобу визначатиме рівень виробництва і, отже, обсяг експорту у 2023 році.

“Якщо проблеми з робочою силою не будуть вирішені в переробному секторі, забій, за прогнозами, досягне 6 мільйонів голів”, – сказав Аткінсон. – «Грунтуючись на фактичному поголів’ї великої рогатої худоби цього року, прогнози вказують на зростання чисельності до 6,625 млн голів».

За словами Аткінсона, 2023 стане перехідним роком для тваринницької галузі.

«Позитивні результати по всьому ланцюжку постачань здаються ймовірними, оскільки виняткові умови роботи на фермі зберігаються. Загальні перспективи м’ясної промисловості Австралії як усередині країни, так і за її межами є оптимістичними та позитивними, хоча вона продовжує постачати високоякісну яловичину у великих обсягах, очікується, що це стане головною особливістю у 2023 році».

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!