Погана погода викликає тривогу з приводу врожаю сої у Бразилії, але рекордний врожай все ще очікується

Джерело:  IDK

Несприятлива погода у Бразилії викликала тривогу щодо врожаю сої у 2023/2024 році, але рекордний врожай все ще очікується, повідомив у вівторок керівник зернотрейдера та переробника Archer-Daniels-Midland Co ADM.N.

«Це справді момент тривоги», — сказав в інтерв’ю Лучано Соуза, директор із зерна ADM у Південній Америці. “Дощі пішли пізніше і йдуть нерегулярно”.

Після десяти днів високих температур довгоочікувані дощі у центрально-північній частині країни минулими вихідними «не принесли необхідної глибини та інтенсивності», сказав керівник.

“Ми дивимося на кліматичні моделі і бачимо, що сценарій зберігається: на півдні ми продовжуватимемо отримувати багато дощів… а в інших регіонах опади будуть нерегулярними”, – сказав він.

Опади або їхня відсутність затримали посівну сої по всій Бразилії.

Соуза сказав, що цей сценарій викликає занепокоєння, але рекордний урожай все ще очікується.

“Звичайно, ми повинні стежити за розвитком подій протягом наступних кількох днів та тижнів”, – попередив він.

Хоча врожайність може впасти, посівна площа в 2023/24 році збільшиться, сказав Соуза, наголосивши на особливо великому врожаї в штаті Ріу-Гранді-ду-Сул.

ADM оголосить докладний прогноз урожаю у найближчі тижні.

У вівторок компанія також оголосила про запуск програми підтримки методів регенеративного сільського господарства у країні.

Програма розпочнеться з надання рекомендацій та фінансування виробникам зерна, що обробляє близько 20 000 гектарів землі у штатах Мату-Гросу-ду-Сул та Мінас-Жерайс.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!