Подальше обмеження імпорту зерна розглядають у Казахстані

пшеница

У Казахстані опрацьовується питання обмеження імпорту пшениці. Про це у відповіді на запит кореспондента Kazinform повідомив Мінсільгосп. Уточнюється, що захід не торкнеться переробних підприємств. За даними агентства, торішнє неякісне зерно буде передано тваринницьким підприємствам країни.

«З метою підтримки сільськогосподарських підприємств, які постраждали від негоди минулого року, Продкорпорація безпосередньо закупила 350 тисяч тонн пшениці 4-го, 5-го та несортової пшениці врожаю 2023 року, встановлено ефективну закупівельну ціну. Для цього постановою Уряду на поповнення статутного капіталу корпорації виділено 31,3 млрд. тенге. Було ухвалено рішення покрити суму, необхідну для субсидії. Урядом проведена відповідна робота, на субсидування рослинництва виділено 30 мільярдів тенге, на тваринництво – 30 мільярдів тенге, а також на процентне та інвестиційне субсидування – 4,3 мільярди тенге», – повідомили у відомстві, відповідаючи на запит кореспондента агентства.

За даними МСГ, виділені додаткові кошти забезпечать аграріїв необхідними фінансовими ресурсами для посівної 2024 року.

«Сьогодні корпорація активно шукає покупців на зерно некласової якості та пшеницю п’ятого класу. Проведено переговори з усіма країнами, що купують казахстанське зерно (Іран, Китай, Узбекистан, Азербайджан та іншими), вітчизняними покупцями (птахівниками, скотарями, лікеро-горілчаними заводами), а також активними трейдерами, отримані пропозиції щодо якісних характеристик. Опрацьовується питання обмеження імпорту пшениці, окрім переробних підприємств. Це дозволить тваринницьким підприємствам забезпечити реалізацію некласової пшениці. В цілому відзначаємо, що всі вищезазначені питання знаходяться на постійному контролі», – зазначили в Міністерстві.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!