По станції Рені критична ситуація із накопиченням вагонів

Джерело:  Rail.insider
вагони

По станції Рені склалася критична ситуація із накопиченням вагонів. Наразі туди прямують 878 одиниць рухомого складу. Про це йшлося під час наради представників АТ «Укрзалізниця» із перевізниками Румунії та Молдови 5 вересня.

Як зауважив очільник Одеської дирекції залізничних перевезень регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» Рустам Рустамов, наразі на стик Серпневе-1—Басарабяска прямує 758 вагонів. Із них 600 — для румунського порту Галац.

Водночас станом на 5 вересня наявний парк по станції Рені сягає 878 вагонів.

«Станція перебуває практично на межі зупинки», — наголосив Рустам Рустамов.

Із 878 вагонів понад 350 одиниць (280 навантажених і 78 порожніх) — для порту Галац. Ситуація ускладнюється тим, що Одеська залізниця не може планувати передачу вагонів хоча б на три дні вперед, адже не отримує відповідної інформації від іноземних колег.

«Ми не знаємо, що готувати для вас. Потім, коли приходить заявка, нам потрібно ще витримати по кожній номенклатурі добову норму, адже більше ви не берете. Наявність — понад 800 вагонів, і це все блокує нам станцію Рені. А далі рано чи пізно у нас заблокується Серпневе-1—Басарабяска. Тому прохання: будь ласка, планування на дві–три доби. Переговоріть зі всіма отримувачами та через молдовську сторону передавайте Одеській залізниці плани на дві–три доби. Ми під вас сформуємо у межах добової норми, ще якихось вимог необхідні потяги», — звернувся до іноземних колег заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

Як зауважив Рустам Рустамов, через нерівномірну здачу потягів на кордоні для оптимальної роботи необхідна інформація щодо хоча б шести поїздів, які прийматимуть іноперевізники. Адже в один день через кордон можуть здати один потяг, а в інший — три.

«Чим довший горизонт планування, тим якіснішою буде робота, тим ефективніше будуть працювати всі наші служби та, найголовніше, стик», — підсумував Валерій Ткачов.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!