Площі під зерновими збільшать у Казахстані 2023 року

Джерело:  КазахЗерно.kz

В областях Казахстану сформували прогнозну структуру посівних площ цього року. Загалом сільгоспкультури посіють на площі 23,2 млн. га. Про це пише «КазахЗерно.kz» із посиланням на заяву, зроблену Єрболом Карашукеєвим, міністром сільського господарства країни, на колегії Мінсільгоспу.

Як зміниться розподіл посівних площ? Так, наприклад, наростять посівні площі під зерном та зернобобовими культурами на 171,3 тис. га; під цукровим буряком – на 6,7 тис. га. Крім того, збільшать їх під баштанними культурами та овочами на 10,2 тис. га.

У Республіці продовжать зменшувати площі посіву під вологоємними культурами. Бавовник посіють на площі 112,5 тис. га (-13,8 тис. га за рік). Хоча Уряд і доручив знижувати площі під водоймистими культурами, але посівні площі під рисом збільшать на 9,9 тис. га до 97,7 тис. га. Акімати Туркестанської та Кизилординської областей повинні тримати питання їх сівби під постійним контролем.

На 191 тис. га зменшать площі сівби олійних культур. Скоротяться посівні площі під гірчицею на 11 тис. га, під льоном – на 45,6 тис. га, а під сафлором – на 175,6 тис. га. Єрбол Карашукеєв вважає, що важливо провести роботу та підвищити посівні площі під олійними, оскільки вони є добрими замінниками зерна та високорентабельними.

Як повідомлялося раніше, Казахстан збільшив у десять разів постачання казахстанських яблук до Білорусії, але у тридцять разів і двадцять два рази скоротив їх експорт до Росії та Узбекистану відповідно. Також він став менше продавати за кордон ківі, мандаринів та бананів. Скоротився імпорт яблук, винограду, але зросли обсяги закупівлі ківі, бананів, мандаринів в інших країнах.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!