Площі під соєю в США скоротилися на 5%

Джерело:  OleoScope
соя

Американські сільгоспвиробники цього року засіяли соєвими бобами площу в 83,5 млн акрів, що на 5% нижче рівня 2022 р. Такі дані містяться у звіті аналітиків Міністерства сільського господарства США (USDA). У відомстві зазначають, що, незважаючи на зниження посівів під олійною культурою, цей показник все одно залишається п’ятим за величиною для країни за всю історію спостережень.

Учасники ринку раніше очікували, що під сою у Сполучених Штатах відведуть близько 87-88,5 млн акрів. У березневому звіті USDA оцінка становила 87,5 млн акрів, тому оновлені показники одразу відбилися на світових цінах – на Чиказькій біржі CBOT котирування перейшли у фазу зростання.

Що стосується кукурудзи, то площа посівів зернової в США в 2023 р. оцінюється в 94,1 млн акрів, що на 6% або на 5,52 млн акрів більше торішніх 88,58 млн акрів.

“За даними USDA, це третя за величиною посівна площа кукурудзи з 1944 року”, – йдеться в повідомленні.

Вся посівна площа американської пшениці на 2023 р. оцінюється в 49,6 млн акрів, що на 9% більше, ніж у 2022 році.

«Пшениця, як і раніше, демонструє найбільший прогнозований відсотковий приріст серед трьох основних культур через високі світові ціни, що зберігаються, і обмежені світові поставки, частково через продовження війни в Україні та побоювання щодо посухи по всьому світу», – зазначається в матеріалах.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!