Північна Корея має збільшити виробництво сільськогосподарської продукції – Кім Чен Ин

Джерело:  Feedlot
Північна Корея

Відповідаючи на повідомлення про погіршення ситуації з нестачею продовольства в його країні, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що сільськогосподарське виробництво країни має зазнати «фундаментальних перетворень», повідомляють державні ЗМІ.

За повідомленням офіційного Центрального інформаційного агентства Кореї, під час зборів правлячої Робочої партії 27 лютого Кім висловив рішучість свого уряду «неодмінно досягти революційного повороту в сільськогосподарському виробництві».

У звіті не описувалися жодних конкретних заходів, які Північна Корея вживе для вирішення цієї проблеми, але Кім сказав, що зміни мають відбутися «в найближчі кілька років».

Міністерство об’єднання Південної Кореї заявило, що ситуація із продовольством у сусідній країні «схоже, погіршилася», частково через вплив пандемії COVID-19, яка, як повідомляється, призвела до скорочення імпорту зерна з Китаю. За оцінками Служби сільського господарства за кордоном Міністерства сільського господарства США, у 2021-22 маркетинговому році Північна Корея імпортувала лише 50 000 тонн пшениці порівняно з 400 000 тонн на рік до пандемії.

За оцінками південнокорейського уряду, виробництво зерна в Північній Кореї в 2022 році склало 4,5 мільйона тонн, що значно менше 5,5 мільйонів тонн зерна, необхідних країні щорічно, щоб прогодувати 25 мільйонів людей.

Більшість сільськогосподарської продукції Північній Кореї виробляється у колгоспах.

Нагадаємо, з 1995 по 1999 роки в КНДР через неефективну політику влади спостерігався сильний голод. Оцінки загиблих коливаються від 220 тисяч до 3,5 мільйона осіб.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!