Південна Корея прагне збільшення споживання рису

Джерело:  IDK
рис

Згідно зі звітом Іноземної сільськогосподарської служби (ФАС) Міністерства сільського господарства США, уряд Південної Кореї намагається збільшити споживання рису серед корейців віком від 20 років у рамках свого бюджетного плану на 2024 рік.

Щоб вирішити проблему зниження споживання рису всередині країни, уряд розширює субсидію проекту сніданку, щоб охопити майже 4 мільйони студентів університетів, що належать до покоління, яке схильна пропускати сніданок, йдеться у доповіді.

“Уряд Кореї продовжить підтримувати компанії, які розробляють нові продукти з використанням рису для виробництва борошна (особливо для локшини та закусок), прагнучи підвищити рівень самозабезпеченості країни зерном за рахунок скорочення імпорту пшениці”, – йдеться у звіті.

У 2023 році Starbucks Korea підписала меморандум про взаєморозуміння, спрямований на «сприяння споживанню вітчизняної сільськогосподарської продукції та взаємному зростанню сільського господарства та громадського харчування», та погодилася до першої половини 2024 року розробити нові продукти з використанням рису як борошно.

Споживання рису, яке, згідно з прогнозами ФАС, знизиться до 3,93 мільйона тонн цього року, буде найнижчим за 55 років.

У звіті ФАС наголошується, що з погляду виробництва уряд минулого року реалізував політику скорочення посівних площ під рисом, яка надає субсидії фермерам, які замінюють на рис іншими зерновими. У 2023 році посівна площа культур-замінників досягла 125 100 га, що всього на 2 000 га менше мети уряду. У звіті йдеться, що 2024 року цю політику буде розширено до 156 000 гектарів.

Прогнозовані 708 000 гектарів, відведені під рис у 2023-24 маркетинговому році, якщо вони будуть реалізовані, стануть найменшою прибраною площею в Південній Кореї з того часу, як ФАС почала відстежувати цю інформацію у 1960 році.

Виробництво рису в Південній Кореї в 2023-2024 роках прогнозується ФАС на рівні 3,7 млн. тонн, не змінившись порівняно з попереднім роком.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!