Південна Америка отримає слабкий урожай та малий вміст білка у пшениці

Джерело:  Зерно Он-Лайн
колоски

Урожай пшениці в Аргентині мало того, що буде 12,9 млн тонн у поточному сезоні, так ще й вміст білка виявиться нижчим за звичайну, думка агроексперта Едуардо Піментела 10 квітня повідомляє мережеве видання World grain.

Найбільший виробник пшениці в Південній Америці Аргентина страждає від найсильнішої за 60 років посухи. Урожай пшениці скоротиться майже вдвічі з 22,1 млн. тонн у сезоні 2021-2022. Експорт впаде втричі від рівня минулого року до 6,5 млн. тонн.

Піментел очікує вміст білка у пшениці на рівні 9-9,5%. Країни Латинської Америки звикли працювати з пшеницею із вмістом білка від 11% до 12%.

Мексика та Бразилія країни наростили власне виробництво пшениці. Мінсільгосп США прогнозує у Бразилії врожай у рекордні 10,4 млн тонн. Кліматичні та ґрунтові особливості не дозволяють цим країнам отримати високий вміст білка, повідомив Піментел.

“Це призводить до труднощів у переробці та знижує вихід борошна”, – додав він. Рішення Піментел бачить у добавках, що дозволяють зберегти свіжість хліба.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!