Південна Африка готується до чергового рекордного врожаю кукурудзи

Джерело:  IDK
кукуруза

Прогнозується, що Південна Африка збереже свій статус нетто-експортера кукурудзи в 2023/24 МР, хоча очікується, що виробництво буде на 7% нижчим, ніж урожай 2022/23 року, який був другим за величиною за всю історію спостережень, згідно зі звітом Глобальної сільськогосподарської інформаційної мережі Іноземної сільськогосподарської служби (ФАС) Міністерства сільського господарства США.

ФАС прогнозує виробництво кукурудзи в 2023-2024 роках на рівні 15,8 млн тонн порівняно з 17,1 млн тонн минулого року, але це все одно вважатиметься рекордним урожаєм. За останні сім років було зібрано п’ять найбільших урожаїв кукурудзи у Південній Африці.

Прогнозується, що експорт кукурудзи знизиться на 25% до 3 мільйонів тонн, але цей загальний обсяг, як і раніше, буде четвертим за величиною за всю історію, йдеться у звіті.

З погляду попиту ФАС зазначила, що Південна Африка зіткнулася з найсильнішим спалахом високопатогенного пташиного грипу з 2017 року: з травня для стримування спалаху було забито близько 7,5 мільйонів курей, що охопили сім провінцій.

«Через масштаби спалаху та кількість уражених птахів, за оцінками ФАС, місцевий попит на кукурудзу в якості корму для тварин може впасти приблизно на 6% у 2022–2023 роках», — йдеться у повідомленні.

За прогнозами, у 2023-2024 роках посівна площа кукурудзи залишиться стабільною та становитиме 2,9 мільйона гектарів. Знижуючий тиск на місцеві ціни на кукурудзу обмежить розширення посівів кукурудзи, заявили у ФАС, додавши, що прогнозують позитивну динаміку посівів сої цього сезону до рекордних 1,2 млн тонн. У 2022-2023 роках фермери засіяли сою на 1,1 млн га, що на 24% більше, ніж у попередньому році.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!