Після короткотривалого зростання цін, ф’ючерси на зернові просіли

зерно доллар

Після недовгого підвищення прайсів на травневі контракти на зернові, на ринку відзначається просідання цін. Відтак котирування пшениці на Чикаго показали зниження, оскільки ринок сприйняв опади в деяких регіонах вирощування як ймовірне покращення стану посівів. Про це повідомили аналітики Barva Invest на своєму каналі у Telegram.

Аналітики зазначають, що травневий ф’ючерс на американську пшеницю знизився на $/0,18 за бушель. Ціна на європейську пшеницю знизилась на €0,25 за т, а на чорноморську — на $1 за т.

«USDA відзвітувало про тижневі експортні продажі пшениці на рівні 379 тис. т, що збіглося з очікуваннями ринку. Місцеві аналітики очікують на зниження посівних площ пшениці в Аргентині під урожай наступного сезону через значне зростання собівартості», — йдеться в повідомленні.

Додається, що Єгипет у березні наростив імпорт пшениці з Росії на 24% до 479 тис. т, в той час, як з України прибуло лише 124,5 тис. т, які встигли відвантажити ще у лютому. За словами аналітиків, тиск на внутрішні ціни на українському ринку посилюється після перенасичення переробних підприємств на фоні активної пропозиції.

Ціни на пшеницю з поставками у травні на світових біржах склали:

  • на біржі Чикаго — $10,20 за бушель;
  • на біржі Euronext — €363,75 за т;
  • на базисі Black Sea — $392,25 т;
  • внутрішній ринок (СРТ 11,5%) — 6500-7400 грн за т.

 

 Latifundist

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!