Після 15 вересня Польща не дозволить ввозити в країну українське зерно

Джерело:  Mind.ua
стоп

15 вересня закінчується термін дії заборони ЄС на імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України до Польщі, Словаччини, Румунії, Болгарії та Угорщини. Про це пише Польське радіо.

Міністр сільського господарства та розвитку села Польщі Роберт Телюс підкреслив, що за півроку транзитом з Польщі було експортовано понад 7 млн ​​тонн зерна з України. Як заявив посадовець, після 15 вересня ц.р. Польща готова допомогти транспортувати зерно в інші країни, однак, до Польщі українське зерно імпортуватися не буде.

У п’ятницю, 8 вересня, на прикордонному пункті пропуску у селі Долобичів міністр сільського господарства на спільній нараді з прем’єр-міністром Матеушем Моравецьким повідомив, що на початку 2023 року імпорт зерна з України через кордон п’яти прифронтових країн, зокрема Польщі, становив приблизно 3 млн тонн.

«У квітні імпорт знизився до 2 млн тонн, але в травні, липні та червні цей показник повернувся до 3 млн тонн. Це свідчить про те, що експорт зерна з України відбувається. У лютому через наші кордони транзитом виїхало 114 тисяч тонн. У березні – 120 тисяч тонн, а в червні – понад 260 тисяч тонн. Це свідчить про те, що транзит зріс більш ніж удвічі. Протягом шести місяців ми експортували з Польщі понад 7 млн тонн зерна», – зазначив Роберт Телюс.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!