Підприємства, які імпортують 80% електроенергії, не будуть планово відключати

Джерело:  Громадське
світло

Кабінет міністрів ухвалив постанову, за якою графіки відключень не будуть застосовувати до підприємств, що імпортують 80% від свого споживання електроенергії.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, це дозволить таким підприємствам безперебійно та стабільно працювати, і водночас зменшиться дефіцит потужності в енергосистемі, а значить — буде більше світла в оселях українців.

Раніше заступник міністра енергетики України Микола Колісник казав, що, контрактуючи імпорт понад 30% від свого споживання в міжопальний сезон, бізнес може отримати можливість працювати без застосування графіків обмеження потужності та електричної енергії.

Шмигаль також повідомив, що Україна веде перемовини, аби збільшити обсяги імпорту електроенергії з Європи. Наразі ми можемо імпортувати не більше 1,7 ГВт, але уряд пропонує збільшити до понад 2 ГВт. Прем’єр заявив, що для цього є всі технічні можливості.

Наразі завдяки сонячній генерації, а також виходу з ремонту двох енергоблоків АЕС, вже кілька днів планові вимкнення споживачів не застосовуються. Але це не скасовує потребу системно заощаджувати електроенергію.

Шмигаль попередив: якщо в системі знову буде зафіксований значний дефіцит, «Укренерго» буде змушене повернутися до графіків відключень.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!