Під кінець сезону в Україні подорожчала черешня

Джерело:  EastFruit
черешня

Більшість садівників України цього тижня заявили про завершення сезону реалізації черешні, повідомляють аналітики проекту EastFruit. Підтверджують цю інформацію і оптові компанії, які цього тижня повідомляли про брак пропозиції даної ягоди в місцевих господарствах, придбати необхідний оптовий обсяг черешні не вдавалося навіть шляхом підвищення закупівельних цін на кісточкові дані.

На сьогоднішній день оптові партії черешні з місцевих господарств надходять у продаж по 70-120 грн/кг ($1,91-3,28/кг), залежно від якості та сорту. При цьому цього тижня українські виробники все ж таки підвищили ціни на залишкові партії черешні в середньому на 30%.

Ціна на черешню цього сезону часто перевищувала рівень цін минулого року, що зумовлено зниженням виробництва черешні в країні через тимчасову окупацію Херсонської області та частину Запорізької області, які традиційно були лідерами з вирощування цих кісточкових. Висока вартість часто стала причиною зниження попиту цю ягоду. Учасники ринку пояснювали це тим, що кінцеві споживачі не були готові купувати місцеву ягоду за такою високою ціною.

Варто зазначити, що торік сезон черешні в Україні завершився приблизно на 2 тижні раніше, але останні партії цієї продукції виробники відвантажували в середньому на 75% дешевше, ніж цього сезону. Таку цінову різницю, ключові гравці ринку пояснюють як зниженням врожайності черешні, так і різким зростанням витрат на вирощування цієї культури.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!