Перспективи кукурудзи та сої в Аргентині погіршилися після спеки

Джерело:  IDK
кукурудза

Аргентинська зернова біржа Росаріо в середу знизила оцінки врожаю сої та кукурудзи в країні в 2023/24 році до 49,5 млн і 57 млн тонн відповідно через спеку наприкінці січня та на початку цього місяця.

Раніше біржа підрахувала врожай сої в 52 млн. тонн, кукурудзи – в 59 млн. тонн.

Аргентина входить до двох найбільших у світі експортерів соєвої олії та шроту. 3-тє місце у світі з експорту кукурудзи.

За даними біржі, через період вищих, ніж зазвичай, температур, що почався 17 січня, рівень води в посівах кукурудзи виявився не ідеальним, незважаючи на дощі, які принесли деяке полегшення другого тижня лютого.

Проте, згідно з прогнозами, урожай кукурудзи в Аргентині цього сезону досягне рекордного рівня, навіть після впливу аномальної спеки.

В обміні наголошувалося, що «дуже важливо», щоб кукурудзяні поля отримували більше дощу найближчими днями, щоб забезпечити відновлення врожаю та підтримати потенціал сезону.

На критично важливий урожай сої в Аргентині також вплинула «дуже тривала та сильна хвиля спеки», яка обрушилася на сільськогосподарські угіддя «в дуже чутливий час для ранніх соєвих бобів».

Очікується, що у сільськогосподарський регіон Пампас в Аргентині найближчими днями випадуть опади, хоча більша їхня частина має випасти у північній частині сільськогосподарського центру країни, повідомила в середу зернова біржа Буенос-Айреса.

Фермери в Аргентині вже посіяли соєві боби та кукурудзу на поточний сезон, збирання врожаю якого має розпочатися у квітні.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!