Перший корабель прорвав зернову блокаду росії під захистом американської авіації

Джерело:  Kurkul

До українського гирла Дунаю, обійшовши блокаду росії в Чорному морі, прибув ізраїльський цивільний корабель. Слідом за ним рухалось ще чотири судна, безпеку яких забезпечує американська авіація. Повідомляє «Мілітарний».

«Цивільне судно Ams1 разом із кораблями Sahin 2 і Yilmaz Kaptan вирушили до України у ніч на 30 липня. Пізніше до них доєдналися ще два кораблі Sealock і Afer, які також готуються встати на якірну стоянку на Дунаї», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, походження суден: Ізраїль, Греція та Туреччина/Грузія. Пункт призначення через AIS був визначений як Україна.

Повідомляється, що ізраїльський корабель Ams1 вже перебуває в українських водах. Він першим після бомбардування українського порту Рені 25 липня перетнув Чорне море прямим курсом та готується до прибуття.

За даними видання, безпеку кораблів, які наважилися перетнути Чорне море, забезпечує американський протикорабельний літак Р8, якого дозаправляли в Румунії. Додаткову розвідувальну інформацію надає БПЛА Forte12 RQ-4.

Позначки:, , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!