Переробка сої в Аргентині опустилася до мінімуму з 2004 року

Джерело:  OleoScope

Обсяги переробки сої в Аргентині за підсумками минулого року знизилися відразу на 29% і досягли мінімального значення з 2004 р. – 27 млн тонн. Такі дані озвучили експерти “Зернової біржі Росаріо”.

Вони зазначили, що учасники національного переробного сектора у звітний період працювали в умовах дефіциту сировини внаслідок скорочення внутрішнього виробництва бобів.

«Хоча імпортована соя дещо компенсувала втрати, – зауважили фахівці. – У 2023 році понад 36% переробленої олійної було придбано за кордоном».

За оцінками біржі, імпорт соєвих бобів дозволив скоротити кількість невикористаних потужностей, підтримувати рівень зайнятості та національний експорт.

«Незадіяні потужності в Аргентині минулого року досягали показника 54% і були найвищими в історії аргентинської галузі виробництва олії. Але за відсутності імпорту цей показник міг би становити приблизно 70%», – вважають аналітики біржі.

Також варто зазначити, що частка поставок сої з Бразилії в загальному обсязі імпорту олійною Аргентиною в 2023 р. збільшилася до 39% порівняно з 9% у 2022 р.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!