Переробка сої у Бразилії зросте на тлі гарного врожаю – Abiove

Джерело:  OleoScope
соя соєва олія

Очікуваний рекордний урожай соєвих бобів у Бразилії стане драйвером для збільшення обсягів переробки олійної на місцевих МЕЗах у 2022/23 МР – до 52,5 млн тонн порівняно з 49,7 млн тонн за результатами попереднього сезону. Такий прогноз оприлюднили аналітики національної Асоціації рослинних олій Abiove.

При цьому очікується і нарощування виробництва соєвого шроту за підсумками поточного МР може становити 40,2 млн тонн (+2,2 млн тонн на рік), а соєвої олії – 10,7 (0,6 млн тонн).

Як стверджують в Abiove, валовий збір південноамериканської сої цього сезону збільшиться до 153,5 млн тонн. Крім того, експорт бразильської сої в 2022/23 МР також може зрости до 93 (+15,5) млн тонн.

У Conab відзначають, що бразильські аграрії можуть зібрати 153,5 млн тонн олійної з площі 43,2 млн га. А, наприклад, у консалтинговій компанії AgRural очікують виробництво на рівні 150,5 млн тонн з 43 млн га. У Datagro розраховують на врожай у розмірі 153,3 млн тонн з 43,8 млн га.

На даний момент Бразилія є найбільшим виробником сої в світі. Тропічний клімат і відносна доступність простору роблять цей регіон ідеальним для вирощування не тільки соєвих бобів, але й кукурудзи – проте ці дві культури переважно йдуть на зовнішні ринки, покриваючи більшу частину потреб усього світового ринку.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!