Пекін зняв заборону на австралійське сіно

Джерело:  Feedlot
сіно

Пекін зняв торгові обмеження на австралійське сіно після останньої спроби уряду Австралії усунути торговельні перешкоди. Це сталося після того, як Китай скасував тарифи на австралійську деревину, вугілля та ячмінь.

Однак зберігаються бар’єри для інших продуктів, таких як вино та лобстери, які до введення заборон особливо залежали від китайського ринку.

Міністр торгівлі Дон Фаррелл сказав, що, хоча це був ще один позитивний крок уперед, доведеться зробити ще більше роботи.

«Я продовжуватиму наполягати і наполягати на тому, щоб усі перешкоди, що зберігаються, були усунені якнайшвидше».

Міністр сільського господарства Мюррей Вотт сказав, що це ще одна хороша новина для австралійських фермерів після відновлення торгівлі деревиною та ячменем.

«Департамент невпинно працював над резолюцією протягом багатьох місяців в очікуванні сьогоднішнього оголошення».

«Ми докладаємо всіх зусиль, щоб усунути існуючі перешкоди та обмеження на інші важливі товари, такі як яловичина, вино та лобстери».

Експорт австралійського сіна до Китаю у 2022 році оцінювався у 78 млн австралійських доларів ($50 млн), що становить менше половини від 160 млн доларів, експортованих у 2020 році.

Пекін ввів каральні торговельні бар’єри на сіно разом з іншими видами австралійського експорту в рамках кампанії економічного тиску у відповідь на жорстку політику колишнього уряду Австралії, який закликав до незалежного розслідування походження COVID-19.

Вони також повністю заморозили всі дипломатичні контакти з урядом Моррісона, які розмерзлися після обрання нового уряду.

Міністр закордонних справ Пенні Вонг заявила, що поступове усунення торгових бар’єрів є свідченням підходу лейбористів до міжнародних відносин.

«Це підтверджує підхід, спокійний і послідовний підхід, якого дотримувався уряд Австралії відколи ми прийшли до влади», — говорила вона після скасування тарифів на ячмінь.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!