Паризька пшениця падає через світову фінансову кризу і сильне євро

Джерело:  Oilworld
евро

Ф’ючерси на пшеницю на Euronext впали в понеділок під тиском зміцнення євро та економічних побоювань, що охопили фінансові ринки, хоча втрати по зернових вдалося стримати за рахунок коротких позицій, які вже відкрили інвестори.

Ф’ючерс на пшеницю з постачанням у вересні на паризькій біржі Euronext закрився зниженням на 1,7% до 216,00 євро (236,65 дол. США) за тонну.

«Є думка, що ми можемо зіткнутися з економічним спадом. Євро теж не допомагає», – сказав один із трейдерів.

“Але коштів і так дуже мало, і немає необхідності їх додатково виділяти”, – сказав він.

Перспективи великого врожаю в росії продовжують пом’якшувати побоювання з приводу поганого врожаю у Франції, який, як очікується, може впасти до найнижчого обсягу з 1980-х років — близько 25–26 мільйонів тонн, кажуть дилери.

Трейдери чекають на завершення збору врожаю у Франції в основних північних поясах, оскільки зливи минулого тижня затримали польові роботи та посилили стурбованість з приводу збитків якості.

За словами дилерів, ціни на ріпак на Euronext впали ще сильніше, оскільки ринки олійних культур вважаються чутливішими до загальних макроекономічних настроїв, а закриття канадських ф’ючерсів на святкові дні сфокусувало тиск на продаж у Парижі.

Листопадовий рапсовий контракт закрився зниженням на 4,0% до 453,25 євро, але утримався на рівні 450 євро.

Збирання врожаю пшениці в Німеччині минулого тижня неодноразово переривалося через дощі, що викликало побоювання з приводу збитків якості врожаю, хоча ще є час для відновлення.

“Деякі південні регіони Німеччини, такі як Баварія, які першими розпочали збирання врожаю, могли зазнати збитків через дощі, але північні та східні регіони виглядають краще”, – сказав один німецький трейдер.

«Картина в Німеччині, ймовірно, не така погана, як проблеми з дощем, з якими зіткнувся урожай у Франції. На полях Німеччини все ще багато пшениці, і зростає занепокоєння щодо втрати якості».

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!