ПАР залишиться нетто-експортером кукурудзи

Джерело:  IDK
кукуруза

Очікується, що Південна Африка залишиться нетто-експортером кукурудзи в 2023-24 маркетинговому році після достатньої кількості опадів у більшості районів виробництва кукурудзи у східному регіоні країни, згідно з звітом Глобальної сільськогосподарської інформаційної мережі (GAIN) Іноземної сільськогосподарської служби (ФАС) Міністерства сільського господарства.

ФАС прогнозує, що Південна Африка збере 15,8 мільйона тонн кукурудзи в маркетинговому році (з травня 2024 року до квітня 2025 року) і експортує 3 мільйони тонн, що не змінилося порівняно з попереднім прогнозом, але нижче, ніж 17 мільйонів тонн, вироблених та 3,8 мільйона тонн, експортованих у 2022-23 роках.

«Урожай кукурудзи в 2022–2023 роках є другим за величиною за всю історію Південної Африки, а це означає, що п’ять найбільших урожаїв кукурудзи в Південній Африці було зроблено за останні сім років, що зумовлено головним чином підвищенням урожайності та сприятливими погодними умовами», — заявили у ФАС. «Божевільні врожаї дають Південній Африці можливість зберегти експортні ринки».

Більш посушливі умови в Північно-Західній провінції, яка в середньому виробляє 17% загального врожаю кукурудзи в країні, перешкоджатимуть виробництву в провінції, хоча її вплив на загальний урожай країни стане очевидним лише протягом наступних кількох місяців.

Південна Африка продовжить експортувати кукурудзу до країн, де має конкурентну цінову перевагу, включаючи сусідні країни, особливо Зімбабве. Експорт кукурудзи з Південної Африки до Зімбабве за останні три місяці зріс на понад 300%. За оцінками ФАС, Зімбабве доведеться імпортувати щонайменше 450 000 тонн кукурудзи у 2023-2024 роках, оскільки виробництво не зможе задовольнити місцевий попит.

Прогнозується, що кінцеві запаси у Південній Африці збільшаться на 26% до 2,5 млн. тонн у 2022-2023 роках за рахунок зростання місцевого виробництва. Однак очікується, що у 2023-2024 роках рівень запасів знову впаде до рівня близько 2,1 мільйона тонн, що відповідає приблизно вісім тижнів комерційного використання.

ФАС зберегла свою попередню оцінку та прогноз комерційного попиту на кукурудзу в ПАР у 2022-23 та 2023-24 роках на рівні 11,7 млн та 12 млн тонн відповідно.

Мляве економічне зростання у середньостроковій перспективі, як очікується, перешкоджатиме значним інвестиціям у розширення потужностей бройлерної та кормової промисловості у короткостроковій перспективі, що робить малоймовірним значне зростання попиту на корми для кукурудзи у Південній Африці, заявили у ФАС.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!