Пальмова олія закрилася на семимісячному мінімумі

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію у вівторок закрилися на найнижчому рівні за останні сім місяців, що обумовлено слабким експортом у серпні та зниженням цін на конкуруючі олії, хоча скорочення запасів стримало спад.

Еталонний контракт на пальмову олію на біржі деривативів Bursa Malaysia впав на 0,51% до 3689 ринггітів (829,73 дол США) за тонну, завершивши торги на найнижчому рівні з 5 січня.

За даними LSEG, компанія із сюрвеєрського нагляду Societe Generale de Surveillance (SGS) оцінює експорт із Малайзії в період з 1 по 10 серпня в 489 898 тонн, що на 13,2% менше, ніж місяцем раніше.

За словами Мітеша Сайї, торгового менеджера торгової компанії Kantilal Laxmichand & Co., що базується в Мумбаї, експорт у серпні, мабуть, знизився, що може сприяти зростанню запасів цього місяця.

Він додав, що скорочення різниці в цінах між соєвою та пальмовою олією чинить тиск на попит на пальмову олію, повідомляє Рейтер.

Запаси пальмової олії в Малайзії в липні впали на 5,35% порівняно з попереднім місяцем до 1,73 млн тонн, оскільки зростання експорту випереджало зростання виробництва, повідомила в понеділок Рада з пальмової олії Малайзії.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 2,44%, а контракт на пальмову олію CPO втратив 1,71%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго впали на 1,53%.

Пальмова олія йде за динамікою цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту стабілізувалися після зростання протягом п’яти сесій поспіль, оскільки ринки знову зосередилися на побоюваннях щодо попиту після того, як ОПЕК у понеділок знизила свій прогноз зростання попиту в 2024 році через слабкі очікування в Китаї.

Малайзійський рінггіт додав 0,2% по відношенню до долара США. Більш сильний ринггіт робить пальмову олію менш привабливою для власників іноземної валюти.

(1 долар = 4,4460 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!