Пальмова олія закрилася на 10-денному максимумі

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію в четвер закрилися на найвищому рівні за останні десять днів, оскільки скорочення запасів та полювання за вигідними пропозиціями переважили слабші дані щодо експорту.

Еталонні контракти на пальмову олію з постачанням у жовтні на біржі деривативів Bursa Malaysia зросли на 31 ринггіт, або на 0,83%, до 3754 ринггітів (847,40 дол. США) за тонну, завершивши торги на найвищому рівні з 5 серпня.

Експорт малайзійської продукції з пальмової олії в період з 1 по 15 серпня впав на 22,3% порівняно з попереднім місяцем, повідомила в четвер незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia.

За даними компанії Intertek Testing Services, що займається сюрвейєрським контролем вантажів, експорт за цей же період скоротився на 20,2%.

Запаси пальмової олії в Малайзії в липні скоротилися на 5,35% порівняно з попереднім місяцем, досягнувши чотиримісячного мінімуму, повідомила раніше цього тижня Рада з пальмової олії Малайзії.

Скорочення запасів на кінець місяця виявилося помітно більше, ніж очікувалося, зазначив у своїй записці стратег із сировинних товарів компанії Phillip Nova Даррен Лім.

Імпорт пальмової та соєвої олії до Індії, найбільшої у світі імпортера, у липні підскочив до майже річного максимуму, оскільки нафтопереробні заводи збільшили закупівлі до майбутніх фестивалів на тлі корекції цін, повідомила в середу Асоціація виробників екстракційної олії Індії (SEA).

За словами Сандіпа Сінгха, директора The Farm Trade, консалтингової та торгової фірми з Куала-Лумпура, пальмова олія, виробництво якої перебуває в стані стагнації, має отримати хорошу підтримку на рівні близько 3600 ринггітів (812,64 дол. США), незважаючи на вузьку спред із соєвою олією.

За його словами, чиєва соєва олія сильно перепродана, і ризик розвороту ринку «дуже неминучий», хоча слабкість глобальної макроекономіки, зростання виробництва в США та зниження попиту в Китаї стримуватимуть різкий розворот.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,31%, але залишилися поблизу найнижчого рівня з квітня 2021 року. Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 1,07% після трисесійного зниження, тоді як його контракт на пальмову олію зросла на 1,32%.

На пальмову олію впливає динаміка цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Малайзійський рінггіт знецінився на 0,2% по відношенню до долара, що зробило цей товар більш привабливим для власників іноземної валюти.

(1 долар = 4,4300 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!