Пальмова олія знизилася приблизно на 4% через зростання запасів у Малайзії, побоювання попиту в Китаї

Джерело:  Oilworld

Малазійська пальмова олія подешевшала в середу через очікування збільшення запасів і обмеження через COVID-19 у Китаї, що є найбільшим покупцем, що ще більше підштовхнуло ринок до падіння.

Еталонний контракт на пальмове маслоза січень на Малайзійській біржі деривативів Bursa впала другу сесію поспіль на 165 рінггітів, або 3,78%, до 4196 рінггітів (895,05 доларів) за тонну, найнижчого рівня закриття з 31 жовтня.

“Ціни знижуються напередодні виходу даних Ради з пальмової олії Малайзії, які, як очікується, покажуть зростання запасів у Малайзії”, – сказав Пранав Баджорія, директор сінгапурської брокерської компанії Comglobal.

Прихильність Китаю продовжувати свою політику “нуль COVID-19” також вплинула на ціни, додав Баджорія.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці жовтня, ймовірно, зросли до максимуму за три з половиною роки, оскільки виробництво покращилося, а імпорт скоротився, показало опитування Reuters.

Згідно із середньою оцінкою восьми трейдерів та аналітиків, опитаних Reuters, запаси мали зрости на 9,3% з вересня до 2,53 млн тонн, що є максимальним показником з квітня 2019 року.

Глобальні перспективи пальмової олії залишаються невизначеними, оскільки жорстка політика щодо пандемії в Китаї чинить тиск на попит, тоді як високі ціни на енергоносії та уповільнення виробництва підтримують його, заявили провідні галузеві аналітики на конференції у п’ятницю.

Щодо зв’язаних харчових олій найбільш активний контракт Даляня на соєву олію втратив 2,4%, а контракт на пальмову олію знизився на 1,8%. (1 долар = 4,6880 рінггіт).

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!