Пальмова олія знизилася напередодні ключових даних, демонструючи друге тижневе зростання

Джерело:  Oilworld

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію впали на 2% у п’ятницю, оскільки трейдери чекали на ключові дані ради директорів з пальмової олії, хоча ринок отримав зростання другий тиждень.

Контракти на еталонну пальмову олію з постачанням у вересні на Малайзійській біржі деривативів Bursa закрилися в ціні на 78 ринггітів, або 1,99%, до 3833 ринггітів (821,47 долара США) за метрику.

За тиждень пальма додала 1,16%.

Рада з пальмової олії Малайзії планує опублікувати дані щодо попиту та пропозиції за червень у понеділок.

Опитування Reuters у середу прогнозує, що запаси на кінець червня зростуть на 10,5% порівняно з попереднім місяцем до 1,86 млн. метричних тонн через повільний експорт і майже незмінний обсяг виробництва.

Але трейдери стурбовані різкішим спадом виробництва, що може призвести до зниження рівня запасів.

Найактивніший контракт Dalian на соєву олію подешевшав на 1,1%, а контракт на пальмову олію втратив 1,5%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли після падіння на 3,5% напередодні.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Малайзія, другий за величиною виробник пальмової олії у світі, прогнозує, що пік погодного явища Ель-Ніньо, яке приносить тривалу спекотну та суху погоду, обрушиться на країну на початку 2024 року.

(1 долар = 4,6660 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!