Пальмова олія зафіксувала тижневе зниження у п’ятницю

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на Малайзійській біржі деривативів у Бурсі втратив 61 ринггіт, або 1,54%, до 3890 ринггітів ($831,55) за метричну тонну на момент закриття торгів.

Контракт втратив за тиждень 1,04%, перервавши зростання двох тижнів поспіль.

За оцінками трейдерів, Малайзійська асоціація пальмової олії оцінила обсяг виробництва з 1 по 20 листопада на 3,89% нижче порівняно з попереднім місяцем.

За словами трейдера з Куала-Лумпур, ця цифра виявилася кращою, ніж двозначне падіння, на яке очікували трейдери, які очікували, що сезон дощів завадить жнив.

«Це вказує на те, що виробнича зона ще не порушена. Це хороший тригер для фіксації прибутку в очікуванні нового зростання», – сказав трейдер, пише Рейтер.

Однак учасники ринку, як і раніше, з обережністю ставляться до сезону дощів, додав він.

Малайзія зберегла грудневе експортне мито на сиру пальмову олію на рівні 8%, йдеться в циркулярі на веб-сайті Малайзійської ради з пальмової олії.

За даними сюрвеєрів Intertek Testing Services, Societe Generale de Surveillance та незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri Malaysia, експорт продуктів пальмової олії з Малайзії в період з 1 по 20 листопада, за оцінками, знизився на 2-9% порівняно з попереднім місяцем.

За словами представників галузі, індійські покупці скоротили закупівлі пальмової олії для поставок у грудні та січні через зростання цін, а також через те, що ОЕЗи зіткнулися з негативним прибутком після великого імпорту в останні кілька місяців.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 1,02%, а контракт на пальмову олію впав на 1,64%.

На ціни на пальмову олію впливають ціни на соєву олію, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,6780 ринггітів)

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!