Пальмова олія росте на тлі зростання цін у Даляні, слабкий попит обмежує зростання

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійська пальмова олія дорожчає третю сесію поспіль у п’ятницю, при цьому зростання китайського ринку харчової олії підтримує ціни, хоча слабкий попит на тропічний продукт обмежує потенціал зростання цін.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у січні на Малайзійській біржі деривативів Бурса закрився на 15 рінггітів, або 0,4%, вище за ціною 3777 рінггітів за метричну тонну ($790,42).

“Стійка динаміка ринку Даляня сприяла висхідній тенденції”, – сказав Лінгам Супраманіам, директор брокерської компанії з виробництва рослинної олії Pelindung Bestari в Куала-Лумпурі, повідомляє Рейтер.

«Проте попит залишається низьким. У той час як маслопереробні заводи намагаються отримати пропозиції, потенційні покупці нині виступають за вигідніші ціни, ніж ті, які зазвичай можна побачити на ринку».

Тиск на ціни посилили активні темпи збирання сої у США. Згідно з щотижневими даними Міністерства сільського господарства США, до неділі фермери зібрали три чверті врожаю.

Цифри, що приблизно відповідають торговим очікуванням, випереджали середні п’ятирічні темпи з кожної культури.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 1%, а найактивніший контракт на соєву олію в Даляні додав 1,3%, контракт на пальмову олію зріс на 0,8%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Експорт продуктів пальмової олії з Малайзії за 1-25 жовтня впав на 1,1-3,1% порівняно з місяцем раніше, як показали дані незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri Malaysia та Intertek Testing Services у середу.

Міністерство фінансів Малайзії не скасовуватиме податку на непередбачений прибуток з індустрії пальмової олії, повідомило державне інформаційне агентство Бернама.

Пальмова олія може протестувати підтримку на позначці 3719 рінггітів за метричну тонну, прорив нижче за яку може спричинити падіння в діапазон 3643-3681 рінггіт, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!