Пальмова олія подорожчає у другому півріччі, – прогноз

Джерело:  OleoScope
пальмова олія

У другій половині 2023 р. ціни на пальмову олію на світовому ринку можуть зрости на тлі посухи в США, що продовжується, і погодному явищі Ель-Ніньйо, що посилюється, випливає з опитування учасників ринку, яке провели в агенції Bloomberg. Так, за середніми оцінками, ф’ючерси в Малайзії піднімуться на цілих 10% з поточних рівнів – до 4000 ринггітів ($855) за тонну.

«Сильна посуха в США та деяких частинах Європи, а також аномальна спека в Китаї та Індії негативно впливають на світове сільськогосподарське виробництво. Ще більше складностей очікується цього року пізніше – з настанням Ель-Ніньйо, який зазвичай приносить суху погоду до Азії та дощів до Південної Америки», – говориться в повідомленні.

Деякі аналітики очікують ще більшого зростання котирувань через Ель-Ніньйо. «Ціни вже можуть піднятися приблизно на 20% за помірного Ель-Ніньо, але, якщо воно буде сильним, то наслідки виявляться набагато значнішими», – вважає голова одного з відділів RHB Bank Хо Лі Ленг.

Перспективи виробництва пальмової олії у другому півріччі також залишаються сумнівними. Низка експертів очікують, що показники збільшаться в найближчі місяці на тлі сезонного циклу збору врожаю та вирішення проблем з нестачею робочої сили в Малайзії. Інші фахівці кажуть, що врожайність та продуктивність пальм, ймовірно, розчарують, оскільки дерева старіють і їх треба пересаджувати.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!