Пальмова олія подорожчала через серйозні побоювання з приводу дощів та попиту з боку Китаю

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію виросли у вівторок на тлі побоювань з приводу сильних дощів, які порушують виробництво двох найбільших світових виробників, а також високого попиту з боку Китаю, хоча слабкість конкуруючих олій обмежила зростання.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у квітні на Малайзійській біржі деривативів Бурса виріс на 45 ринггітів, або на 1,15%, до 3949 ринггітів ($835,94) за метричну тонну, що є двомісячним максимумом.

Проблеми з виробництвом в Індонезії та Малайзії через зливи підживлюють ф’ючерси на пальмову олію на тлі гарного попиту з боку Китаю, сказав Мітеш Сайя, торговий менеджер торгової фірми Kantilal Laxmichand & Co, розташованої в Мумбаї, повідомляє Рейтер.

Метеорологічні агентства Індонезії, найбільшого у світі виробника пальмової олії, цього тижня випустили попередження про сильні дощі в деяких штатах-виробниках пальмової олії, включаючи Суматру та Калімантан.

Тим часом Малайзія зберегла лютневий експортний податок на сиру пальмову олію на рівні 8% і знизила базову ціну, йдеться в циркулярі на веб-сайті Малайзійської ради з пальмової олії.

Малайзійський рінггіт не змінився і склав 4,73 по відношенню до долара США.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні знизився на 0,03%, а контракт на пальмову олію знизився на 0,88%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго знизилися на 0,23% після стрибка на 2,7% за ніч.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку світового ринку рослинних олій.

Імпорт соняшникової олії до Індії найближчими місяцями скоротиться, оскільки зростання цін, викликане зростанням фрахтових ставок, спонукає покупців перемикатися на конкуруючі олії, доступні зі знижкою, повідомили трейдери Reuters.

(1 долар = 4,7240 ринггітів)

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!