Пальмова олія підскочила майже на 5% до 12-тижневого максимуму.

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію зросли приблизно на 5%, досягнувши майже 12-тижневого максимуму в середу, відстежуючи зростання конкуруючих харчових олій, оскільки перебої з постачанням у Південній Америці та Україні посилили побоювання щодо світових постачань.

Контракт на пальмову олію з постачанням у січні на біржі деривативів Bursa Malaysia виріс на 203 рінггіти, або на 4,8%, до 4436 рінггітів (936,06 доларів США) за тонну до полудня середи.

Ціни на пальмову олію зростають третю сесію поспіль, досягнувши найвищого рівня з 12 серпня.

Демонстранти, які протестують проти результатів виборів у Бразилії, порушили розподіл палива, виробництво м’яса, а також здатність країни відправляти зерно та насіння олійних культур у порт, заявили компанії та влада у вівторок.

Збої в ланцюжку поставок та погодні ризики в Південній Америці, ймовірно, викличуть велику волатильність форвардних цін, сказав Марчелло Калтрера, директор консалтингової компанії з сировинних товарів Apricus 8 Pte Ltd у Куала-Лумпурі, повідомляє Рейтер.

Найбільш активний контракт Dalian на соєву олію подорожчав на 4,2%, а контракт на пальмову олію додав 4,6%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 1,5%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

За словами технічного аналітика Reuters Ван Тао, вартість пальмової олії може збільшитися до 4368-4459 рінггітів за тонну.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!