Пальмова олія досягла 8-тижневого максимуму

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію зросли у вівторок до найвищого рівня за вісім тижнів, але фіксація прибутку на більш слабких цінах на соєву олію та сиру нафту, а також нижчі дані щодо експорту за жовтень обмежили зростання.

Контракт на пальмову олію з постачанням у січні на Малайзійській біржі похідних інструментів Bursa зріс на 28 рінггітів, або на 0,68%, до 4129 рінггітів (872,39 доларів США) за тонну.

Після того, як торги відновилися після довгих вихідних, ф’ючерси на пальмову олію виросли через «слабке відновлення ринку ринггітів та інших товарів», сказав трейдер із Куала-Лумпура.

Контракти зросли майже на 4%, після чого знизилися через слабші дані щодо експорту та зниження ф’ючерсів на сиру нафту.

«Щойно вийдуть дані щодо експорту ITS у поєднанні зі зниженням на інших ринках олій, тобто соєвої олії та сирої нафти, ми скористаємося можливістю, щоб зафіксувати прибуток», — сказав трейдер.

За даними сюрвейєрської компанії Intertek Testing Services, експорт малазійської пальмової олії за період з 1 по 25 жовтня впав на 3,5%, тоді як незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri повідомила, що експорт за цей же період зріс на 6,6%.

Найактивніший контракт Dalian на соєву олію втратив 0,33%, а контракт на пальмову олію зріс на 1,45%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,4%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!